söndag 14 november 2010

Har ni läst?

I veckan kom senaste numret av tidningen Hundsport. Har ni läst insändaren "Vad är meningen med utställningssporten?" på sidan 10? Om inte, gör det! Vore kul att höra era åsikter.


9 kommentarer:

  1. Jag har läst den och jag tycker att förfarandet vid utställningar måste ändras. Det verkar finnas allt för mycket utrymme för subjektiva bedömningar....och kanske ohälsosamma vänskapliga bindningar...
    Precis som i skolans värld så behövs tydliga kriterier - och kanske fler än en domare som dömer. I dagsläget kan jag tänka mig att ställa ut - men bara som ren miljöträning.

    SvaraRadera
  2. Jag och Gunilla har läst och diskuterat. Tycker det är en väldigt bra insändare tar upp en tyvärr allt för vanlig händelse. När man står vid ringside och innan ens hundarna kommit in i ring för höra vem som kommer att ta vad ,för vid förra utställningen tog den "det" så det är den andres tur idag. Den domaren dömer alltid till den uppfödarens fördel mm. Då kan man undra vad en annan betalar in sina pengar till?

    SvaraRadera
  3. Jag har läst den! Mycket bra skrivet och tänk värda ord! Men att komma med kritik till SKK av det här slaget är tyvärr som att köra huvudet i väggen! Jag har sett en hel del de få åren jag ställt ut, jag var inte med vid denna specifika utställning, men har förstått att det inte var kul! Annars är nog den värsta en i Åstorp för något år sedan!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Det har jag missat, måste gå in på toan (ja, den ligger där... ) och läsa. Låter intressant.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Jag har läst den är bra. Tänkvärt!
    Brukar säja att jag hellre tävlar lydnad då man enligt min uppfattning får en rättvisare bedömning. Spelar ingen roll var hunden kommer ifrån eller vem föraren är. Är ekipaget bra så är dom.

    SvaraRadera
  6. Jo, visst har jag läst.
    Nu har jag vetat ett tag hur det gick till just på den utställningen.
    Men hur som helst, verkligen en tänkvärd artikel.
    Ha det bra.
    Kram!!

    SvaraRadera
  7. Nu har jag läst. (Delar tidningen med Gunnel)
    Och jag håller med!
    För många år sedan kände jag en tjej som ställde och vann mycket med sina hundar, men hon la' av för att, som hon själv sa' "Mina vinner ofta bara för att de har mig i kopplet!". Hon såg alltså själv detta och gjorde några gånger test att låta någon annan ställa - då vann hunden sällan... Och nu hörde jag om en domare, ej svensk men tydligen här ofta, som verkar döma upp de hundar vars handlers har sexigast kläder! Lät urdumt, men han har också utsatts för test...
    Det där skulle verkligen behöva diskuteras mer, om inte annat så för att fler av oss skulle få lust att ställa igen!

    SvaraRadera
  8. Den artikeln har jag missat tyvärr !

    SvaraRadera
  9. Måste göra ett tilläg när jag började ställa ut då med Tindra som har ljus nos var det en ringsekreterare som sa till mig för att få en etta på henne får du ligga med domaren.Hon var dock inte i tjänst på den utställningen Det är inget ovanligt och att det är kvällen innan på hotellet som de kommer överens om vems tur det är att vinna sa hon med. Sant eller inte kan jag inte svara på och jag föjde inte hennes råd;)och fick en tvåa

    SvaraRadera