lördag 25 september 2010

Svampplockning

Det här året har jag varit dålig på att plocka svamp, men min man har varit desto flitigare. Han och en jobbarkompis brukar åka iväg och leta efter kantareller. Resultatet brukar variera mellan knappt en liter upp till halvfyllda korgar.
En kväll efter jobbet kände vi båda två att vi behövde komma ut i skogen och friska luften så vi packade ner kvällsmaten och tog hundarna med oss ut i svampskogen.
-Jippi!!! Vad roligt att vi fick följa med på svampplockning! Här är vi reda att gå iväg!

Abbe och Elof var alldeles till sig av lycka över att få nosa runt i skogarna. Det är ju skillnad att gå på stigar eller vägar mot att gå "inne i" skogen där alla vilda djur lämnar go'a dofter. Mindre roligt är det ju med alla grankvistar som fastnar överallt i pälsen, men det får man ta ibland. Många kantareller var för små för att vi ville plocka dem så dagens svampskörd blev ungefär en liter.
Abbe spanar efter husse som försvann in i skogen på ett sista ställe för en snabbkoll. Hade inte Abbe varit kopplad hade han följt med husse. Han har nämligen blivit en riktig hussegris!

Husses snabbkoll resulterade i en handfull kantareller som här granskas av både Elof och Abbe. Elof var helt klart mest intresserad, kanske skulle kunna bli en kantarellhund av honom.

Önskar er alla en fortsatt härlig helg! Här blir det en lugn och skön helg. Vi får se, kanske blir det lite mer svampplockning i morgon.

9 kommentarer:

  1. Tjena killar!
    Vad kul att vara med i svampskogen.
    Det ser ju jätteroligt ut.
    Men ni får allt ta och se till att er husse lär er hur en kantarell luktar så ni får följa med varje gång han är i skogen.
    Vi vet ju nämligen att han är där ofta.

    Kan inte vi ta en runda snart tillsammans, kanske i skogen någonstans?

    Vov från grabbarna boys!!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med kantareller! Jag hittar inga kantareller alls, så idag köpte jag trattisar i affären. Bättre det än inga alls.
    Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag tycker att denna borste är jättebra , den tar mycket päls i ett svep eftersom den är lite större. Försökte hitta den på nätet och jag tror att det är denna http://www.hairydogparadise.com/index.php?act=viewProd&productId=46
    Jag köpte ett paket med alla 3 sakerna för 249 kr. Ett bra erbjudande som det var i den butiken nu.

    SvaraRadera
  4. Vi har hittat massor av kantareller i år, och oftast på hundarnas promenader. Lika ofta glömmer jag något att ta något med att plocka dom i, så det blir fickorna fulla.
    Pälsen full med pinnar och ris har vi dagligen och det är så tråkigt.

    SvaraRadera
  5. Vi hittade 2 (säger TVÅ) kantareller i vår "skog"... (Ett sparat område här i 50-tals bebyggelsen. Hänger ihop med andra områden över ganska stor yta.)
    SV Assar sover i bur för att han inte fått lära skillnad mellan "mitt" och "ditt"... Har ätit ett par glasögon, en mobil, diverse tidningar o böcker, några ciggpaket... Är dock största utst-buren så han har god plats! (Väninnan med afghan har samma storlek till sina.)
    Kram o tack för go' kommentar!

    SvaraRadera
  6. Önskar jag hade vågat plocka svamp är tyvärr alldeles för dålig på att skilja rätt från fel. Är ju en stor svampälskare så tur att det finna att köpa. Att vi har gott om svamp vittnar grannes ständigt fulla korg på deras trappa om=) Om det finns något dåligt med en cocker så är det ju alla grenar i pälsen men fördelarna uppväger som tur är. Ät och njut av god svamp och njut lite extra för mig med=) Kram

    SvaraRadera
  7. Vi har gjort precis lika idag. Varit i skogen och Elon fått springa fritt. man riktigt ser hur härligt han tycker att det är. Trevligt att ha en mans om rensar svampen. Det är ju det tråkigaste med svampplockning. /elons matte

    SvaraRadera
  8. Ååhh... kantareller som är så gott. Som kommentar på förra in lägget: Kör på kontraster, det är snyggt. Här hemma har vi ett supergammalt vitt bord med nya svarta stolar till. Det blev ett lyft när vi köpte svarta stolar.

    SvaraRadera
  9. Härligt att komma ut i skogen och plocka svamp. Vi är alldeles för trötta ( läs lata...) för att göra det så vi köper 10 liter för 290 i en butik inne i stan, DET tycker jag är billigt.
    Kram

    SvaraRadera