onsdag 29 december 2010

Barr, barr, barr


Nu har den gjort sitt vår lilla minigran i köket. Redan när vi satte in den barrade den lite och nu kunde man knappt titta på den förrän barren bara rasade. När hundarna gick emot den blev deras ryggar gröna av barr och sedan drog de runt barren i hela huset. Vår tanke var att försöka ha den kvar tills nyårsafton, men idag när jag städade åkte den ut. Lite vemodigt var det allt för det är så mysigt när granen är tänd. Fast med tanke på hur mycket barr som dröslade ner när jag klädde av den, var det nog ett rätt beslut. Jag försökte fylla tomrummet efter granen genom att sätta en stor trollhassel-gren med ljusslinga i, men det blev väl sådär. Vår andra minigran däremot är fortfarande hur fin som helst så helt utan myspys blir vi inte :-) Trots barr överallt tänker jag inte ens tanken att byta till plastgran. Det är endast om någon blir allergisk som det skulle komma på tal här hemma. Inget går upp mot äkta grandoft!

Mattegrisen Elof måste ju vara med matte överallt vad hon än gör. Att golvet är täckt av barr som sticks verkar inte göra någonting.

7 kommentarer:

  1. Granbarr och cockerpälsar gör sig inte så bra tillsammans nej...:)
    Söt han är din lille medhjälpare!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag har faktiskt kapitulerat, vi hoppar äkta gran... Med alla hudar, valpar, möbler och växter, det är inte värt det. I år hade vi ingenting men nästa år så blir det nog faktiskt en plastgran trots att jag egentligen tycker som du.
    Men alla dessa barr, hu jag bara ryser vid tanken...
    Kram och ett Jättegott Nytt År!!

    SvaraRadera
  3. Gott nytt år :) håller med ...riktig gran är BÄST!

    SvaraRadera
  4. Riktig gran ska det va, trots barr:) Ser att Elof är samma mattegris som Ceasar

    SvaraRadera
  5. Matte ville slänga vår plasgran på tippen i år för hon ville ha en riktig alldeles äkta gran.
    Men ge 400- 500 kronor för en gran det gjorde att plastgranen fick hänga med i år också, så den lever verkligen på övertid.
    Faktiskt blev den riktigt fin då lillmatte bestämde att det skulle bara vara guld i den och många små ljus (160 stycken).
    Men faktiskt tycker vi grabbar att det ser riktigt snyggt ut med en grön barr-matta under granen.
    Ha en riktigt härlig nyårsafton nu killar och ta det lugnt.
    Vi kanske syns nästa vecka.
    Matte har sladdrat till oss att vi kanske ska ut och gå tillsammans.
    Hoppas det är sant.
    Kanske ett nyårslöfte!!!!
    Vov från grabbarna boys och kram från vår matte!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker som du och en fin kungsgran brukar pryda vårt rum. De som känner oss vet hur lång tid vi tar på oss att hitta precis rätt gran. Många mil kan det bli. Men iår då var granarna slut eller så eländiga att man blev deppad bara av titta på dem. Vi hittade en plastgran alá disney på rusta en riktigt tät gran dyr såklart men om vi nu har den i två år så är ju pengarna tjänade. Och du plastgranen barrar också=) Gott nytt år på dig!! och mattegrisen

    SvaraRadera