fredag 12 februari 2010

Underbara fjällen!!!


Igår kom vi hem från en helt UNDERBAR skidsemester i de svenska fjällen. Vi har varit i Hundfjället i Sälen tillsammans med en annan familj. Eftersom jag har så svårt att ta ledigt från mitt jobb valde vi att bara åka en kort-vecka. För att få en extra skiddag åkte vi upp en dag innan vi fick stugan. Första natten sov vi på ett bed and breakfast, en mysig gammal gård som höll på att renoveras av ett ungt par. Där fanns mycket att renovera och fixa men stället har verkligen stor potenial. För mig vore det en dröm att äga ett sådant ställe!!

Våra skiddagar har varit helt underbart härliga! Jag har skrattat mer än vad jag har gjort på länge, det händer mycket roligt i backen! Det är bara att erkänna att jag har en enorm skadeglädje och skrattar mycket åt andras tabbar! Vi har verkligen utnyttjat tiden och stigit upp tidigt (det är nog enda gången som vi inte vill ta sovmorgon). Efter en rejäl frukost har vi sedan tillbringat hela dagarna i backarna. Förutom lunchpaus i backen eller i stugan eller kortare värmepauser har vi åkt hela dagarna. Efter en hel dag i backen är man så där härligt trött i hela kroppen. På kvällarna har vi inte orkat så mycket mer än att laga en god middag och sedan har vi umgåtts en stund innan vi har stupat i säng. Vi bodde i en fräsch och rymlig stuga som låg precis intill skidbacken, helt perfekt att kunna åka skidor till och från stugan.

Att vara på fjället och njuta av de vackra kala vyerna med snötyngda träd och buskar, se hur solen får snön att gnistra och glimma, känna hur snön sprutar kring skidorna när man får till det där perfekta åket och man känner det nypistade underlaget mot skidorna - då är livet helt enkelt gudomligt underbart!!!
Jag tror att jag vill bli en dalkulla...

Jag är redo för lite skidåkning en tidig förmiddag.

God mat måste man ha, naturligtvis blev det en italiensk pizza!

Den vackra fjällkyrkan (vår bröllopskyrka!) har en speciell plats i våra hjärtan.

Snö, snö, snö så långt ögat når.

4 kommentarer:

  1. Välkomna hem igen.
    Det ser ut som ni inte har saknat Blekinge precis (förutom Abbe o Elof), ni har ju haft mycket mer sol än vad vi har haft.
    Vi kan också gissa att fyrfotingarna Abbe o Elof blev överlyckliga när ni äntligen kom hem till dem, även att vi vet att de har haft det bra hos sin förra matte.
    Här blir vi ju fullständigt överlyckliga bara efter 1 minut ungefär som matte varit borta eller att hon varit på övervåningen en stund och vi varit nere.
    Vi vill gärna ta en promenad med er snart igen.
    Matte är kanske piggare nästa vecka.
    Vi vill ju veta allt som hänt.

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig semester. Har själv aldrig varit på skidresa men planer har funnits/finns att någon gång och pizzan hade man ju int heller tackat nej till=) Trevlig helg på er kram

    SvaraRadera
  3. Längtar :) själv åker vi till Idre vecka 8...snart snart snart får vi oxå härliga skiddagar och goa kvällar i stugan :) Det är något speciellt med skidsemester!!!

    SvaraRadera
  4. Längtar som Sandra, till Idre nästa vecka. Första gången som Ceasar ska med, får se hur det går, han får väl ha sällskap av Zamantha och Freija i stugan när vi åker skidor. Ser även fram emot långa sköna promenader med honom utan stress och andra måsten.

    SvaraRadera