söndag 7 mars 2010

Utställning i Moheda

Idag var det dags igen för att åka på utställning. Som vanligt gällde det att stiga upp med tuppen för att sedan bege sig iväg. Jag körde och hämtade Patricia, hennes dotter Bella och deras snygga chokladpralin Teo. Tillsammans åkte vi till Moheda där SSRK arrangerade utställning.

Det blev snabbt Elofs tur eftersom det bara var två valpar före hans klass så det blev lite smått stressigt fastän vi var där i god tid. Lika bra det kanske för jag hann inte bli nervös. Jag tycker att det gick bra i ringen idag. Elof var lugnare och gick bättre än vad han gjorde sist och jag försökte tänka på de tips som jag fick förra veckan. Vi blev placerade 3:a men fick tyvärr inget HP den här gången heller. Kritiken var i huvuvdsak bra, förutom att domaren önskade tydligare vinklar fram och det var precis vad domaren sa förra helgen också (wow, två domare som är överens!!). Saken är den att Elofs valppäls släpper inte på benen och skuldrorna vilket gör att vinklarna inte syns så tydligt. Dagens domare sa också att Elof hade "alltför riklig päls". Grrrrr, jag kan säga att Inger, vår uppfödare, kokade när hon läste det! Är det något som hon avskyr så är det när man klipper bort valppäls på valpar. Den ska lossna av sig själv för att pälsen som kommer under ska bli fin! Detta tycker tyvärr inte alla domare! Jag vägrar dock att klippa i Elofs päls, tids nog släpper den och då kommer han att bli sååå fin! Jag ska försöka kamma, kamma, kamma och plocka det lilla som släpper så ska nog domaren i Malmö få se vinklar!!! (Elofs kritik finns att läsa på vår hemsida www.cockerkillarna.se)

Här ser ni snyggingen Elof och hans konkurrenter :-).
Elof står på bordet och domaren tittar på hans tänder och bett.
Ja, här kan man ju faktiskt se den "för stolta svansen".
Vi hade en jättetrevlig dag och det var roligt att träffa så många trevliga uppfödare, bloggare och andra hundägare! Det fanns tid över att bara stå och prata och det var väldigt mycket cocker-folk som var där. Det är så roligt att man börjar känna lite fler med samma intresse. Som vanligt på utställningar så går det bra för en del, väldigt bra till och med, och för en del går det mindre bra. Fast så är det ju och vi har alla samma underbara och goa hundar med oss hem. Passar härmed på att gratulera alla som deltog för era fina prestationer med era hundar! Tack till alla lyckönskningar innan utställningen och gratulationer och positiva kommenterar som vi fick vid ringen.

Min älskade lille plutt (numera även kallad hårbollen) pustar ut efter uppvisningen i ringen.
Utställning innebär också en del väntan och då kan man ju passa på att mysa en liten stund.

Tack snälla Patricia för bilderna! Inte dumt att ha en privat-fotograf :-)

6 kommentarer:

  1. Utställning är lite som ett lotteri. Hunden kan vara jättefin, men så beror det på vem som är domare och vad han/hon tycker är fint.
    Det är iallafall kul, som du skriver, för man träffar hundfolk och får se andra vovvar : )
    Hälsningar Elons matte

    SvaraRadera
  2. För riklig päls!!!??? hur kan de ha det?? Ja, detta är en helt ny värld. Ses i Malmö med eller utan riklig päls....skall försöka reda ut Freijas tovor annars vet jag inte hur det går....jag får kanske omdöme: TOVIG PÄLS = Diskad ;)

    SvaraRadera
  3. Tack för en härlig dag med dig och din charmknutte till hårboll!!!
    Domarna kan verkligen förvåna en ordentligt.
    Hur kan en valp ha för mycket valppäls!!!
    Men hans omdömme var superfint annars.
    Det fattat t.o.m jag att de inte kan ha.
    Sent om side fick vi till bilderna och hoppas att någon kan komma till användning.
    Vi hörs o syns snart igen!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  4. Det här med domare och resultat verkar minst sagt snurrigt. Man kan tycka att en domare borde vara så pass kunnig att hon eller han vet att cockervalpar har valppäls och se bortom det. Hur som helst så är han supersnygg! Och säkerligen superduper mysig!

    SvaraRadera
  5. Det är som sagt väldigt individuellt vad en domare gillar. Man kan bli jättebra placerad en lördag och på söndagen åker man med samma hund o kan åka ut med en 2a. Men jag tycker det oxå är så kul för man träffar så många likasinnade människor. Nästa utställning blir för oss den 21 mars fast i Linköping. Ska bli kul. / Madde

    SvaraRadera
  6. Håller med Maddde, ena dagen kan det gå jättebra och nästa dåligt, beroende på domare, tris men sant. Tyckte kritiken var bra och valppälsen tappar dom ju ändå sen! Kul att ni ivf hade en trevlig dag och träffade mycket trevlig folk!/Malin

    SvaraRadera