lördag 15 maj 2010

Hemmafix

Det regniga och tråkiga vädret håller i sig, men idag har vi faktiskt passat på att göra lite i trädgården i alla fall. Jag åkte iväg och handlade sommarblommor som jag sedan planterade i våra hängande balkonglådor. Hoppas nu att det inte blir mer frostnätter, för då blir det ett evigt bärande ut och in.

En av våra nyplanterade zinklådor med plättar i luften och rosa petunior.

Vi har ett litet projekt som vi håller på med längs vår ena tomtgräns mot en av våra grannar. Allt som ska göras i vår trädgård blir små eller stora projekt då vi inte har en speciellt lättarbetad tomt. Vi har en naturtomt med berg, berg och berg. En äldre granne brukar skoja och säga att vi är stenrika!!! Vi gränsar även till en skog vilket gör att det är mycket träd, rötter och stubbar. Därför tar det oftast lite tid när vi ska göra någon förändring, men Rom byggdes ju inte heller på en dag. Jag har tagit lite "före bilder" som ni ska få se tillsammans med lite "efter bilder" när vi är klara. Idag har vi planterat lite häckplantor och flyttat lite andra blommor. Nu väntar vi på vackert väder så att vi kan måla lite också. Lovar att återkomma så fort vi är klara!

En liten, liten skymt av vårt projekt. Kaprifolen ska få en större ställning att klättra i.

Även inomhus väntar några projekt på att kunna påbörjas. Vi ska lägga nytt golv i hallen och köket och efter många vändor och funderingar har vi nu bestämt oss för att lägga in ett linoleumgolv. Nu ska vi bara bestämma oss för vilka färger vi ska ta. Vi fick låna hem några plattor under helgen för att lättare kunna bestämma oss. Svart- och vitrutigt golv känns både fräscht och klassiskt tycker vi, men vi är lite oroliga över att den vita plattan inte är riktigt vit. Den är mer cremefärgad och går lite mot den gula färgskalan. Eftersom vi har kritvita väggar och snart även vita dörrar :-) är vi rädda att golvet ska se gult ut. Ett annat alternativ är ett grått golv, antingen ljusgrått och mörkgrått eller svart och mörkgrått. Kom gärna med smakråd!!! (Köket är i björk och övrig inredning går i färgerna vitt, svart och grått.)
Ska vi välja mörkgrått & svart???

... eller svart och vitt???

... eller ljusgrått och mörkgrått???

Abbe & Elof verkar gilla golvet! Linslusar som de är skulle de såkart också vara med på någon bild!!!


9 kommentarer:

  1. vitt och svart är finast!

    //JOCKE

    SvaraRadera
  2. Personligen föll jag för det grå rutiga.Tänker nog lite samma som dig att det vita kan se gult ut. Sen tycker jg att grått är sådär lite klassikt man tröttnar inte och är snyggt till allt.Er tomt verkar vara jättemysig med stor variation ser jättefint ut med blommorna och krukorna.MEn blir sugen att sätta igång själv. Tänker på dig imorgon=) Ses på söndag istället. kram

    SvaraRadera
  3. Hej Marie!!
    Det var ju lite roligt detta för själv har jag varit och beställt klinker i dag. Vi ska ha svarta och vita plattor i vårt badrum som ska få bli nästa projekt här hemma... Det är ju så kul att fixa, det verkar du också tycka! -Och vilken trädgård du har! Helt underbart fint med blommorna som du kånkar ut och in...
    Jag tycker att det svart-cremefärgade är superfint! Funkar ju jättebra med björkinredningen i bakgrunden. Det blir ju nytt och fräscht hur ni än gör! Och viktigast av allt: De söta vovvarna blir nog glada och nöjda vilket ni än väljer för de verkar ju ha okejat båda två som viloplats! :-)
    Trevlig lördagskväll! Kram

    SvaraRadera
  4. Hej

    Jag hade valt de med grått i. Svart/vitt kan bli lite kallt och hårt. Men det är bara vad jag tycker och tror....

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vår matte tycker det svarta o grå passar bäst.
    Men vi grabbar gillar ju allt, bara det går att ligga på.
    Här planterades det blommor igår som bara den.
    Det var blommor o krukor över hela tomten ett tag.
    Men vi tror matte blev nöjd med resultatet.
    Ha en bra kväll.
    Vov från grabbarna boys!!

    SvaraRadera
  6. Hihi...cockrar vill alltid vara med där det händer saker :-)

    Tänk, vad mysigt att man redan kan köpa sommarblommor...! Det kommer att kännas som Sommar fort nu, tror jag. Vi har haft en såå varm dag här idag.

    SvaraRadera
  7. Jag föll för det mörkgråa och svarta...snyggt ihop :)

    jättefina blomsterarrangemang och söta vovvar såklart :)

    SvaraRadera
  8. De verkar gilla olika färger på golvet grabbarna. Jag är mycket för ljust, så jag skulle välja svart/vitt.
    /Elons matte

    SvaraRadera
  9. En sak ni måste tänka är hundhåren på mörkt golv. Vi har haft svart och det var ursnyggt, i två sekunder efter damsugningen, för sen var det fullt med hår igen...Det var hopplöst. Tror jag gillar vitt/svart bäst men då riktigt vitt.
    Kram Malin

    SvaraRadera