lördag 1 maj 2010

Veckans vita och annat smått & gott

Oj, vad veckorna går fort! Jag får kanske ändra mitt vecko-tema till ett månads-tema istället med tanke på att det går en hel vecka mellan inläggen :-). Tanken är ju att hinna skriva om något annat också mellan varven, men just nu hinner jag inte riktigt med allt i mitt liv. Hur som helst, jag börjar med veckans vita:


Visst är det underbart att vandra runt i skogen just nu när marken har fått ett ljuvligt täcke med dessa små söta vitsippor!!! Jag vill bara lägga ut picknick- filten och sitta där och njuta! En fin bild på våra cockerkillar liggandes bland vitsipporna står också högt på önskelistan, det måste jag se till att fixa!

Veckan som har varit har bestått av en hel del jobb, men lite annat har jag ändå hunnit mellan varven. I tisdags var det återigen dags för ringträning och den här gången fick inte Elof följa med. Ni kan tro att Abbe var stolt och viftade på svansen när han förstod att det bara var han och jag som skulle åka iväg. Jag har lite dåligt samvete att det har blivit mer träning med Elof den sista tiden, men det har sina förklaringar. Även om jag har tagit lite paus med Abbe och utställningar så behöver han komma iväg och träffa lite andra hundar. Jag ser det mer som en social träning än som en ren utställningsträning. Det märktes att Abbe tyckte det var kul att träffa andra vovvar och han blev väldigt snabbt intresserad av en liten tik som stod en bit framför oss i ringen. Det visades sig att hon förväntades börja löpa när som helst och det kunde man tydligt se på Abbes intresse för henne. Det är inte helt lätt att jobba med en hanhund i sådana lägen :-). Fördelen var den att Abbe hade så mycket att hålla koll på, så han märkte inte att jag "pillade och drog" i honom när han ställdes upp. Det är inget som han gillar att man gör, men nu hade han som sagt fokus på något helt annat. Stundtals fick jag honom att gå riktigt bra och likaså att stå fint! Under tiden som jag och Abbe var på ringträning hade Elof varit med husse och tittat på fotbollsträning. Där hade Elof fått mycket uppmärksamhet och många hade kelat och lekt med honom så även han verkade nöjd när de kom hem.

Nu ska jag berätta om ett litet bus som Abbe tycker om att göra här hemma. Vi har två tygfåtöljer som har fått hänga med ett tag. Vår förre hund, Tarzan, älskade att ligga och sova där. Efter många gångers "bäddande" har tyget gått sönder lite grann och därför har vi numera en filt liggandes över för att dölja den slitna sitsen. Abbe har hittat på sitt egna lilla sätt att roa sig i fåtöljerna :-).
-Jag hoppar upp och gömmer mig bakom filten, då kan väl inte matte eller husse se mig?

-Lillebror kommer inte upp men han blir ganska lång när han står på bakbenen och då kan vi bita varandra lite.

-När jag leker då skäller jag alltid, det hör liksom till!

-Kom igen då brorsan, ta mig om du kan!!!

-Nu retar lillebror mig med sitt ben, tror han i alla fall. Jag bryr mig inte! Jag har ju annat att göra bakom filten!

Önskar er alla en fortsatt skön helg!

8 kommentarer:

  1. Sötaste Abbe du är ju för go=) Härlig helg på er med

    SvaraRadera
  2. Vad söta de är. De är för roliga när de får sina infall att hitta på saker. Härlig vitsippsbild : )
    Äntligen vår !!

    SvaraRadera
  3. Visst är de påhittiga! Underbara cockrar du har:)

    SvaraRadera
  4. Härliga Abbe som bygger ett eget tält! Tänk vilka personligheter de utvecklar, våra bästa vänner.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  5. Vov på er killar!!
    Ni är ju för busiga i soffan.
    Vi älskar också att få busa i soffan hemma hos oss, men det gillar inte vår matte o husse.
    Ni får busa åt oss också.
    ha en bra kväll så syns vi imorgon.
    Vov från grabbarna boys!!

    SvaraRadera
  6. Visst är dom bara underbara dessa cockrar.Dina bygger tält och busar.Simba öppnar dörrar och rymmer gärna efter mej ut på gatan :Ja dom är som små barn .Önskar dej en skön 1 majkväll Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  7. Nu har du ju kommit på knepet,en löpande tik framför Abbe på utställnigarna så går det hur bra som helst ;-)!
    Du ska vete att jag blir så glad när du kommenterar mina recept och det är så kul att du lagar dom! Visst var risonisalladen god!
    Kram Malin

    SvaraRadera