måndag 19 juli 2010

Stockholm i mitt hjärta...

Nej, den här gången besökte vi inte Allsång på Skansen. Fast vi gjorde en del annat under vår lilla Stockholmssemester...

Vackra byggnader finns det gott om i Stockholm. Här är pampiga riksdagshuset i skymningsbelysning.


Så mycket vackra detaljer att studera och titta på! Väl värt en guidad rundvandring för den som inte har varit i Riksdagshuset tidigare!


En annan pampig byggnad är slottet som drar till sig mängder med turister. Busslast efter busslast kom körandes dit, kan det vara extra mycket besökare nu efter bröllopet kanske?


Det är så vackert att gå längs med kajen och titta på alla båtarna och vackra byggnader. Lite roligt att vi promenerade förbi Grand Hotel precis vid den tiden som kändisarna Michael Douglas och Catherine Zeta Jones enligt kvällspressen lämnade sitt hotell. Vi såg dem dock inte.


En annan sak som vi läste om i kvällspressen var den här lilla båten som vi hade stått och tittat på kvällen innan. Den väckte stort intresse hos väldigt många kan jag säga! Tydligen är det en av världens största privatägda yacht. Ingen dålig skuta det där inte!


I gamla stan vimlar det av små mysiga gränder. Där ligger även många restauranger och det är så roligt att kunna gå runt och välja och vraka. Eftersom både jag och min man är galna i italiensk mat blev det italienskt varje kväll!


En, för oss ny, restaurang med ett lite annorlunda och roligt koncept är Vapiano. Vid entrén får man ett kort som man sedan handlar på under kvällen. Det finns olika disker med olika typer av rätter ex förrätter, pasta, pizza... Man får själv gå till de olika ställena och beställa vad man vill äta och dricka. När man lämnar restaurangen dras kortet i kassan och man får betala för det man har handlat. God mat som lagas direkt vid beställning och till riktigt bra priser! Ligger precis vid tunnelbanestationen i gamla stan.


Ytterligare en italiensk restaurang som ligger i gamla stan och heter Agaton. Det är nästan alltid fullt med folk, men man brukar kunna få bord ändå. Oerhörd omsättning och man får maten snabbt trots fullsatt restaurang. Väldigt, väldigt goda pastarätter!!!


En av våra favoritrestauranger som vi alltid besöker när vi är i Stockholm är Serwito på Regeringsgatan 77. Vi fick tipset från svärmor för ett antal år sedan och det är tack vare henne som vi har hittat dit. Läget gör att man nog inte skulle hitta dit annars. Det tar ca 5-10 minuter att promenera dit från NK-huset. Helt underbar mat!!!


Fotboll på Råsunda tillhör också ett av våra traditionella inslag när vi är i Stockholm. Här är det AIK:s spelare som värmer upp inför matchen mot Malmö FF. Min man blev AIK:are redan som barn och har blivit itutad att "man föds till AIK:are, allt annat är en förlossningsskada". Lite påverkad har jag väl blivit av honom :-) AIK vann matchen med 2-0 så vi var nöjda.


En liten tur ut till Djurgården är alltid trevligt. Där brukar vi besöka antingen Skansen, Gröna lund, Vasamuséet etc, men den här gången valde vi faktiskt att bara strosa runt lite. Mysigt det också!


Shoppat har vi såklart också gjort, perfekt nu i REA-tider! Förutom detta så har vi njutit av det vackra vädret, strosat runt på stan och besökt härliga uteservereringar. Vi har gått, gått och gått så mycket att benen värkte. Men vad gör väl det, man är ju inte i Stockholm allt för ofta. Fast ett besök varje sommar hör liksom till för Stockholm är enligt oss en underbart vacker sommarstad!!!


Våra älsklingar fick vara på hundpensionat när vi var iväg. Abbe sa inte ett knyst men den lille plutten Elof skällde en hel del. Han saknade förstås sin matte :-) Det blev dock bättre för varje dag som gick så jag hoppas att han också ska lära sig med tiden. Hur som helst tycker de såklart att det är bäst att vara hemma och här sitter de uppe i sina korgar på altanen och njuter av att ha matte och husse hemma igen.

10 kommentarer:

  1. Ja, resan till Stockholm såg precis lika underbar ut som du berättade att den var.
    Dit kanske man skulle ta sig en tur.
    Ha det så bra idag så hörs vi av framåt kvällen.
    Kram!!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tripp till storstan ni haft. underbara bilder och jag blev hungrig. Nog bäst att ta lite frukost nu. Kram

    SvaraRadera
  3. Blir lite (extra) stolt över min stad när du skriver så fint! Och Stockholm ÄR ju en fantastiskt vacker stad på många ställen. Kanske särskilt sommartid, men snörök över Strömmen och åka Djurgårdsfärja i -5 är inte heller fel...
    Kul ni hittar lite längre på Regeringsg! Har ni testa fortsätta Drottninggatan uppåt? Ett tag se'n jag gick där men då fanns iaf en hel del kul småaffärer.Och man hittar nya små sidogator med intressant innehåll.
    Duktiga pojkar tycker vi! Gissar det blev en del pussar?

    SvaraRadera
  4. PS Tycker du verkar att ha gift dig väldigt klokt! Jag är den enda oskadade i släkten - alla andra DIF:are...(Fast vi är ingen fotbollssläkt eg. Det var mormor som var sporttokig mest:))

    SvaraRadera
  5. Ser ut som ni hade en mysig liten tripp till Sthlm :-)) Där är fint!

    Pussa på mammagrisen Elof och Abbe =)
    Kramar Ehlin och alla hundar

    SvaraRadera
  6. Vilka fina bilder en stockholmstripp får det kanske bli nästa sommar

    SvaraRadera
  7. Ja Stockholm är härligt!
    Vi har varit där en hel del gånger.
    Allsången besöker vi gärna!
    Ja kan förstå att Elof blev Ledsen Ricco hade nog gjort lika dant.
    Ricco blir mattigare och mattigare så vi hoppas att han kommer att få en cockerkompis någon gång i höst/vinter.
    Ha det gott i värmen.
    Vov Killar vi ses Kram Ricco & Towe

    SvaraRadera
  8. Å, vilken mysig semesterresa till huvudstaden! Ni är ju som vi, Italienskt ska det va ;-), den nya krogen lät väldigt spännande, bara man håller kolla på slutnotan,hihi.
    Kram Malin

    SvaraRadera
  9. Borta bra men hemma bäst, både för hundar och tvåbenta ; )
    Stockholm är härligt....

    SvaraRadera
  10. Vilken härlig Stockholmstripp ni gjort. Jag tycker oxå om att gå o strosa runt i Stockholm. / MAdde

    SvaraRadera